Kopanje perzijske muce

priprava, kopanje, sušenje

Kaj potrebujemo:
- odličen glavnik,
- kleščice za kremplje,
- razmaščevalec,
- primerne šampone,
- balzam,
- veliko brisačo,
- dober fen
.

Predpriprava:
- dobro razčešemo kožuh; vsak najmanjši vozliček se bo v vodi spremenil v kot kamen trdo kepo in pele bodo škarje... pri česanju si lahko pomagamo z antistatičnim sprejem,
- mački postrižemo kremplje, očistimo oči in uhlje,
- iz omar vzamemo vse potrebščine, da jih ne bomo iskali s penastimi rokami medtem ko bo muca namakala kopalnico, ko bo vsa zadovoljna mokra skočila iz banje in lomastila naokoli; brisača naj bo v bližini banje.

Kopanje:
- mačko postavimo v banjo in jo stuširamo s toplo vodo,
- nanesemo razmaščevalec, na primer malo razredčenega "belega" Prila. (ne hecam se!) Tako se bo mačji kožuh lažje dobro namočil. Mačka naj bo mokra čisto do kože,
- šamponiramo z dobrim šamponom in speremo, po potrebi dvakrat. Posebno pozornost posvetimo šamponiranju baze repa, predela za ušesi, pod pazduhami in na spodnjem delu trebuha - tam se dlaka najhitreje in najintenzivneje masti,
- nanesemo dober balzam (lahko je namenjen za človeške lase) in ga pustimo na dlaki nekaj minut,
- dobro speremo z obilico tople vode - to je najpomembnejši del kopeli. Izprati moramo vsak najmanjši mehurček šampona ali balzama!
- z dlanmi otisnemo vodo s telesa, nog in repa ter muco postavimo na brisačo in jo dobro zavijemo vanjo. Po nekaj minutah v naročju bo veliko vlage že posrkala brisača in muca bo pripravljena na sušenje.

Sušenje:
- z dobrim, močnim fenom muco popolnoma posušite. Ne uporabljajte prevročega zraka, ker bo poškodoval dlako - najbolje je, če uporabite nastavitev, pri kateri sušilnik piha neogret zrak. Če dlake ne boste popolnoma posušili, ne bo izgledala tako dobro, kot bi sicer, pa tudi muca se bo hitreje prehladila. Če nimate zelo močnega, profesionalnega fena za živali, morate muco med sušenjem česati - tako bo hitreje suha in dlaka bo ravna, sicer utegne na nekaterim mestih ostati kodrasta.

Po končanem delu (vse skupaj bo verjetno trajalo 1 do 2 uri) si privoščite izdaten počitek ob opazovanju najlepše in najbolj dišeče mačke na celem svetu :-)


| Mačke | Mladički | Galerija | Informacije | Razstave | Povezave | Stik |

V ozadju igra Catch a Falling Star [besedilo]